side-area-logo

OM

Blekinge Delikatesser

Vid Blekinges kust, precis utanför centrala Karlshamn ligger det lilla men ändå rikstäckande familjeföretaget Blekinge Delikatesser AB.

Våra produkter produceras i vår toppmoderna anläggning av personal som alla har lång erfarenhet från branschen och ett flertal har varit en del av Blekinge Delikatess-familjen sedan företaget grundades.

Vi försöker alltid tillgodose våra kunders önskemål och kan därför erbjuda ett brett sortiment, alltifrån vår erkänt goda bearnaisesås till vår populära rödbetssallad. Kvalitet och god smak har högsta prioritet i vår verksamhet och därför väljer vi att endast använda noggrant utvalda råvaror i våra produkter som till exempel MSC-märkt fisk och skaldjur.

För att säkerställa kvaliteten i våra produkter så arbetar vi utifrån den globala kvalitetsstandarden BRC sedan 2011. Vi är mycket stolta över att tillhöra den övre nivån av kvalitetsstandarden med anledning av att vi prioriterar kvalitet genom alla led i vår verksamhet. 

Astrit Hodza

VD, Blekinge Delikatesser AB

Image module
Historien

OM BLEKINGE DELIKATESSER

Sommaren 1998 startade Dan Jönsson företaget Dan’s Party Sallader AB efter många år i branschen. Med sin gedigna erfarenhet och kunskap så lyckades han sätta Karlshamn på kartan som en självklar producent och leverantör av majonnäsbaserade sallader och såser.

Under åren som gick så växte vi oss allt större, och i januari 2012 beslutar sig Dan för att det är dags att lämna över rodret till nya krafter och det är då Seahouse AB kommer in i bilden för att föra Dan’s vision vidare.

Seahouse AB startade sin verksamhet i Göteborg 1993 och var under många år en stark aktör i västra götaland. Det anrika företaget Svenssons Sallader kommer in i bilden och blir en del av Seahouse AB från 2009, vilket stärker företagets position på marknaden.

Under 2012 flyttas all produktion till Blekinge Delikatessers mer moderna anläggning i Karlshamn för att effektivisera produktionen och säkerställa att våra produkter håller samma goda smak och kvalitet.

Under 2015 slås all verksamhet i båda bolagen samman och enas under namnet Blekinge Delikatesser AB för att underlätta för kunden.

Nästa stora förändring sker under 2016 då Wernsing Food Family förvärvar samtliga aktier i Blekinge Delikatesser AB.

Wernsing Food Family är ett tyskt familjeföretag som startades 1962, av Heinrich Wernsing i Addrup, Niedersachse. Sedan år 2000 drivs koncernen av Heinrich son, Stefan Wernsing. Idag har Wernsing Food Family ett flertal fabriker i olika europeiska länder med en omsättning på ca tio miljarder kronor och över 3000 anställda.

Med en växande efterfrågan och med produkter som kunderna har tagit till sig har det lilla familjeföretaget med fyra anställda växt sig allt större och är nu rikstäckande med 26 anställda; det vill säga ett litet större familjeföretag.

EMV/Private Label

Vi är stolta över att ha möjligheten att producera allt från mindre till större volymer till potentiella kunders egna varumärken. Idag är vi producent åt några av de största aktörerna inom livsmedelsbranschen, men även till mindre lokala företag som vill stärka sin utbredning. I nära samarbete med våra kunder använder vi vår expertis för att stödja kunden genom hela kedjan från idéstadiet och framtagning av produkter för provsmakning till produktion, leverans och efterarbete.

Med vårt nära samarbete med leverantörer och transportbolag når vi ut till hela Sverige, där vi kan erbjuda våra kunder ett helhetspaket till konkurrenskraftiga priser. Att tillverka våra sallader och såser är i mångt och mycket fortfarande ett hantverk även om vi under de senaste åren har investerat en del i automation och bland annat installerat fyra nya automatiska produktionslinjer. Vi har gjort denna utveckling för att kunna effektivisera vår produktion och därmed vara konkurrenskraftiga på marknaden.

Kontakta oss för att veta mer om vad vi kan erbjuda – info@blekingedelikatesser.com

VÅRT

Produktutbud
Dan´s Sallader
Majonäsbaserade sallader och såser
Ett stort utbud av goda sallader och såser för hela familjen
Farmhouse
En av våra storköksprodukter
Farmhouse är ett av våra foodservice varumärken inom storkök. Delikatesser från gården i varje sallad och sås.
Seahouse
En av våra storköksprodukter
Ett av våra foodservice varumärken inom storkök. Delikatesser inom fisk och skaldjur.
Svenssons
Sallad och sås från Falkenberg och Varberg.
Svenssons är ett gammalt, välkänt varumärke och säljs i konsumentförpackningar.

HELA

Familjen